Referenties

Een student, Hoge School Windesheim
“Noor, wat ben jij een bijzonder mens. In het begin merkte ik al gelijk dat je vrij open was door ook iets over jezelf te vertellen. Jij werd, net zoals ik, ook steeds opener in je doen en laten. Er ontstond een fijne groep, waarin ik iedereen als gelijkwaardig ervaar en waarin respect is voor elkaar en elkaars gevoelens.

Door middel van de geïntegreerde driehoek heb jij mij geleerd om bewuster en dieper naar mezelf en mijn gevoel te gaan kijken. Ik dacht dat ik mezelf al wel goed genoeg kende, maar wat heb ik dit jaar nog veel over mezelf kunnen leren. Daar ben ik je heel erg dankbaar voor. Je bleef altijd rustig, maar was duidelijk in wat je wilde en verwachtte van me.

Ik schrijf dit verslag en zit me te bedenken wat voor tip ik aan je zou kunnen geven, maar ik heb eigenlijk echt geen idee. Als we de rollen zouden omdraaien, zou ik het hoogstwaarschijnlijk hetzelfde hebben gedaan.
Je luistert, hebt aandacht voor ons, brengt zelf nieuwe ideeën in, maar kijkt ook naar waar wij behoefte aan hebben. Je gaf ons ruimte om onze eigen ontwikkeling te bepalen, maar tegelijkertijd stuurde je dit ook. Hier heb jij, naar mijn mening, de juiste balans in weten te vinden.

Noor, je bent een inspiratie voor me en ik zal je niet snel vergeten. Ik wil jou bedanken voor alles wat ik van je heb geleerd, voor het geduld dat je met me hebt gehad en voor de positiviteit die je me hebt gegeven.”

Supervisant uit eigen praktijk

“Het verslag wat ik over mijn ervaringen met jou als mijn supervisor ga schrijven richt ik aan jou. Ik zal dus in de je en jij vorm schrijven. Op deze manier hoop ik het persoonlijk te houden. Zo heb ik namelijk de supervisie ook ervaren. Persoonlijk en ontspannen.

Je zorgde ervoor dat ik al heel snel een klik met je voelde en een veiligheid om meer van mijzelf los te laten dan dat ik had voorgenomen. Al snel werden onze gesprekken persoonlijker. Je hebt de kunst om mensen op hun gemak te stellen en je op te stellen als een gelijke. Ik voelde niet dat de een de supervisor en de ander supervisant was. Voor mij werkte dat erg prettig. Je hebt je goed aan de persoon en de situatie aangepast!

Uit de door mij geschreven reflectie verslagen kon je veel halen. Je las door de regels heen. Dit verbaasde mij iedere keer weer maar hierdoor werd ik wel gedwongen om na te denken over datgene wat ik had geschreven en wat ik daarbij voelde en dacht. De kunst vond ik dat je telkens weer tot een kern kwam of dat we samen tot een inzicht kwamen. Je zette mij aan het denken en liet mij voelen wat ik creëerde, dacht, voelde. De daaruit voortvloeiende ‘ opdrachten’ waren voor mij de juiste stimulans om door te pakken en het niet op zijn beloop te laten.

Zelf vind ik het lastig om helemaal open te zijn omdat ik denk dat een ander oordeelt. Jij deelt je gevoel en je gedachten met mij, maar altijd zonder oordeel. Dat waardeer ik in je en ik vind dat een sterk punt van je. Het zorgde ervoor dat ik mij veilig genoeg voelde om echt mijzelf te zijn. Bedankt!”